In de praktijk gebruiken wij een combinatie van sofrologiebiofeedback en doorvoeld bewegen bij de behandeling van stressklachten.

m

Sofrologie

Sofrologie is een bewustwordingsmethode van zowel geest als lichaam.  Het is méér dan een ontspanningstechniek.  De sofroloog luistert zonder oordeel naar je verhaal, je lichamelijke gewaarwordingen en/of je ervaringen na een sessie. Hij zal niet zeggen wat je in de toekomst moet doen of wat je kan gewaarworden. Je blijft immers zelf verantwoordelijk voor wat je onderneemt. Uiteindelijk dragen we de oplossing van veel problemen in onszelf. Door sofrologie kom je tot het besef van de waarden in het leven. Je verkrijgt zelfkennis en leert je eigen problemen op te lossen (zelfredzaamheid).

Biofeedback
Biofeedback is een methode waarbij lichaamssignalen gemeten worden, zoals:

- spierspanning
- huidgeleiding
- ademhaling
- hartslag
-handtemperatuur

Tijdens de meting zijn deze signalen zichtbaar op een computerscherm, zodat zowel de therapeut als de cliënt een doorlopend beeld krijgen van wat er in het lichaam gebeurt.  Het doel is dat de cliënt zijn eigen lichaamssignalen leert herkennen en bewust controleren. In eerste instantie met behulp van biofeedback apparatuur, later ook zonder apparatuur.  Vaak is al na één sessie een leereffect merkbaar.

Doelgroep:

- negatief zelfbeeld
- concentratieproblemen
- angsten zoals faalangst
- spanningshoofdpijn
- hyperventilatie
- slaapstoornissen
- zwangerschap
- tandenknarsen
- verhoogde werkbelasting

Sofrologie en biofeedback worden in de praktijk gebruikt als onderdeel van een revalidatiebeleid, dus samen met andere technieken.  Dit beleid wordt met u besproken tijdens de eerste sessie (intake). 

Klik hier voor meer info over sofrologiebiofeedback of mindmedia

Therapeut: Tom Decorte
Contacteer ons voor meer informatie mbt stressmanagement